Een inox Tankkd stocktank zwembad is niet alleen een trendy toevoeging aan je achtertuin, maar ook een duurzame en kosteneffectieve optie om van de zomerse dagen te genieten. Om ervoor te zorgen dat je stock tank zwembad in topconditie blijft, is regelmatig onderhoud essentieel. In dit artikel bespreken we enkele waardevolle tips voor het onderhouden van je inox stocktank zwembad, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben.

Waarom is Onderhoud Belangrijk?

Voordat we dieper ingaan op het onderhoud van je stock tank zwembad, is het belangrijk om te begrijpen waarom dit zo essentieel is. Door regelmatig onderhoud te plegen, kun je de levensduur van je zwembad verlengen en de waterkwaliteit behouden. Bovendien bespaar je geld op reparaties en vervangingen op de lange termijn.

Wat te doen bij levering van uw Tankkd stocktank en hoe vul je deze met water

Levering van uw Tankkd stocktank

De stocktanks komen van het verre Nebraska dus deze kunnen nog een beetje vuil zijn. Neem een zachte babyshampoo met zachte spons en schuim de tank goed in, daarna goed spoelen met water. 

U mag, als er zwarte vlekken ( vet ) zichtbaar zijn, deze poetsen met een witte melanine spons. Deze kan je bij ons aankopen maar ook in de supermarkt. De Melanine spons is goed voor vuil maar ook voor kalk op de tank. 

De tank mag u jaarlijks eens goed inwrijven met een zachte olie. Dus ook als u deze hebt uitgewassen. Wrijf deze in met een microvezeldoekje.

Installatie van je Tankkd stocktank met ons Intex filtersysteem

Je vindt alle handleidingen online op onze webshop. Bij vragen aarzel niet ons te contacteren via Whatsapp.

Enkele tips : 

 

  • Controleer of de pomp in het stopcontact zit 😉

  • Draai de kraantjes open aan de TANKKD 

  •  

  • Het filtermedium kun je op 30 graden in een waszakje zonder product. Daarna natuurlijk laten drogen en zeker niet in de droogkast.

  • De kachel pas laten branden als u zeker bent van circulatie. 

Vullen van je Tankkd stocktank

Het is eindelijk zover!! Maar hoe houden we het water netjes? 
Als u een kleine stocktank hebt dan gaat u waarschijnlijk het water genoeg verversen als het vuil wordt. Vb bij ijsbaden. 
Als u een grotere stocktank hebt dan is FILTEREN het allerbelangrijkste. In de zomer 8 tot 12 u, in de winter 4 tot 6u.

Chemicalien hebben altijd een negatieve invloed op de levensduur van uw Tankkd stocktank, daarom gaan we er zo weinig mogelijk gebruiken. Dit is gezonder voor u, maar ook voor de Tankkd stocktank
ZONDER filter gaan we nooit chemicalien gaan gebruiken. 

Met filter hebt u 2 opties:

 

  • W’eau waterbehandelingspakket. 

Hier gaat u altijd eerst de waterkwaliteit testen. Dan zal u zien dat afhankelijk van regen of leidingswater de ph te hoog of te laag is.  Waardoor de alkaniteit ook te hoog of te laag is. 

In de handel is er verschillende apparatuur te vinden om de waarden te meten.
 

Bij leidingswater gaat u zien dat de PH te laag is de alkaniteit te hoog en het koper waarschijnlijk ook. 
In dit geval gaat u de ph onder controle brengen. 
We gaan geen producten toevoegen als het niet nodig is. 

Wekelijks testen is optimaal. 
Gebruik de juiste hoeveelheden en altijd als de filter draait. Los altijd de producten eerst op in een beker met warm water voor u ze in de tank doet. 

 

  • Chloor behandeling

Hier gaat u het zelfde doen met de ph maar u plaatst dan trage chloor tablet in een vlotter. ( DE KLEINSTE VERSIE = zo groot als een 2 euro stuk maximum) 1 tablet om de 2 weken. 

 

 

Wat met de stoffen cover?

De stoffen cover is een zomer cover deze kan bij hevige wind afwaaien. Hier kan je eventueel magneten gebruiken om deze op zijn plaats te houden. 

Wat doe ik met mijn Tankkd stocktank in de winter?

Als u een kachel hebt dan gaat u waarschijnlijk de stocktank zo lang mogelijk gebruiken. Als het vriest dan kan u elke dag opwarmen zodat de leidingen niet kunnen bevriezen of u sluit de pomp en kachel af en laat al het water eruit. Berg de pomp op, op een droge plaats. Zorg dat alle water uit de kachel is.

De tankkd stocktank wast u uit zoals u in het begin hebt gedaan met een zachte shampoo en zorg dat deze droog staat aan de binnenkant(omdraaien of cover er over). U kan ook het water in de tank laten ,zonder de pomp en de kachel, en zo laten bevriezen. HIERVOOR mogen er een maand ervoor geen chemicaliën gebruikt zijn. 

Als u de tank enkel gebruikt in de zomer dan laat u het water erin met de filter op voor 4 uur per dag zonder chemicalien.  Als het vriest koppelt u af en dan maakt u de keuze zoals hier boven beschreven. 

We laten dus nooit een tank zonder filter overwinteren met water die chloor of chemicaliën bevat. 

Stappen voor het Onderhoud van je Tankkd Stocktank Zwembad

1. Regelmatig Schoonmaken

Het schoonmaken van je inox stock tank zwembad is een cruciale stap in het onderhoudsproces. Verwijder bladeren, takjes en ander vuil regelmatig met een schepnet. Daarnaast is het aan te raden om wekelijks de wanden en de bodem van het zwembad te schrobben om opbouw van algen en vuil te voorkomen.

2. Controleer de Waterkwaliteit

Het handhaven van de juiste waterchemie is van vitaal belang voor een gezond zwembad. Gebruik teststrips of digitale meetapparatuur om regelmatig de pH-waarde, chloorniveau en alkaliniteit van het water te controleren. Pas indien nodig chemicaliën aan om deze waarden binnen het optimale bereik te houden.

3. Filters Reinigen en Vervangen

De filter van je inox stock tank zwembad speelt een cruciale rol bij het verwijderen van vuil en verontreinigingen uit het water. Reinig de filter regelmatig en vervang deze indien nodig om een optimale filtratie te behouden.

4. Bescherming tegen Roest

Ondanks de duurzaamheid van inox (roestvrij staal), kan je stock tank zwembad in de loop der tijd roestplekken ontwikkelen, vooral als het water niet goed is behandeld. Gebruik een roestwerende verf of coating om de binnenkant van het zwembad te beschermen en roestvorming te voorkomen.

5. Seizoensgebonden Sluiting

Als het zwemseizoen voorbij is, overweeg dan om je inox stock tank zwembad correct af te sluiten. Dit omvat het aftappen van het water, het loskoppelen van de apparatuur en het bedekken van het zwembad om vuil en bladeren buiten te houden.

Veelgestelde Vragen

Hoe vaak moet ik mijn stock tank zwembad schoonmaken?

Het is raadzaam om je zwembad wekelijks schoon te maken, maar de frequentie kan variëren afhankelijk van het seizoen en het weer in jouw regio.

Wat moet ik doen als het water troebel is?

Troebel water kan wijzen op een onbalans in de waterchemie. Test het water en pas de chemicaliën aan volgens de aanbevolen niveaus. Als het probleem aanhoudt, overweeg dan professioneel advies in te winnen.

Kan ik mijn inox stock tank zwembad in de winter laten staan?

Hoewel inox bestand is tegen vorst, is het nog steeds aan te raden om je zwembad in de winter af te sluiten om schade door ijsvorming te voorkomen.

Conclusie

Het onderhouden van je Tankkd stocktank zwembad is de sleutel tot een langdurig plezier. Door regelmatig schoon te maken, de waterkwaliteit te controleren en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je ervoor zorgen dat je zwembad in topconditie blijft. Vergeet niet dat een goed onderhouden zwembad niet alleen je investering beschermt, maar ook een veilige en plezierige zwemomgeving biedt voor jou en je familie.

Kortom, met de juiste zorg en aandacht kun je jarenlang genieten van je Tankkd stocktank zwembad zonder al te veel moeite. Het is de investering in onderhoud zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *